Dla stawiających pierwsze kroki w kuchni, aby gotowanie nie sprawiało problemu.
Blog > Komentarze do wpisu

Puree z kalafiora

Ostatnio zrezygnowałam z ziemniaków - ale co w zamian? Tym, którzy jedzą kartofle i tym, którzy ich nie jedzą (np. cukrzykom lub osobom na diecie), polecam jako dodatek albo zakąskę, przepyszne puree z kalafiora. bardzo proste w przygotowaniu, a kalafior ma bardzo mało kalorii. Świetnie nadaje się nawet do schabowego.

puree z kalafiora

 

Składniki:

1 kalafior

2-3 łyżki masła

sól i pieprz

Wykonanie:

1. Kalafior obierz z liści, przekrój na pół, wytnij głąb.

2. Włóż kalafiora do osolonego wrzątku i gotuj do miękkości - jakieś 15 minut.

3. Odlej wodę, dodaj masło, rozgnieć i dokładnie i zamieszaj.

4. Dopraw pieprzem i solą do smaku. Podaj gorące.

piątek, 21 czerwca 2013, jessicarabbit

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Dodatki na bloga